Om Lazise

Forside

 

 

 

Foto fra Lazise

 

Links

 

 

 

 

Lazise er en by med rødder langt tilbage i historien. 

 Man går en stille tur langs kajen, kikker på de travle kvinder, der haster forbi med indkøbsnet, på mændene, der får en kop kaffe på cafeen eller en kold øl på Tropical, hos mit barnebarn Marco

For den lille havneby er et af de steder, hvor man kan tage forskud på foråret eller strække sensommeren lidt for små penge. Lazise er navnet, en hyggelig by ved Gardasøen, en by, der oser af historie. Med muren, der omkranser alle husene, den romanske kirke, fra omkring år 1100, der er opkaldt efter Skt. Nikolaus den gamle toldbygning og den lille havn, som skærer sig ind i byen. Det er på ingen måde en by, man kan kalde uberørt af turister, for netop de udenlandske tilrejsende er en indbringende beskæftigelse for byen og dens godt 6000 indbyggere.
Ærkeitaliensk kan tiden i Lazise sagtens blive med byens udvalg af pizzeriaer, tavernaer og tattoriaer, ligesom tøj-og skoforretningerne kan friste med deres store udvalg af flot italiensk mode.
Men man slipper nok ikke helt for at hører en dansk stemme ind i mellem. Mange danskere tager sommeren på forskud eller strækker den lidt længere ved at tage campingvognen eller leje en af de mange ferie boliger i området, til små penge.


Hver Onsdag er der marked i Lazise, fra 8 til 13 nok et af de størst ved Gardasøen, her kan man købe alt hvad hjertet begærer - også tøj, der giver sig ud for at være kendte mærker, hvilket den lave pris da også bekræfter. Olivenolien er god, ligeledes vinen og den italienske cognac Vecchia Romagna, som kan købes for en slik, men som i smag kan udkonkurrere de ægte franske. Ingen fortove og kantstene
i centrum
Man kan vælge at kigge sig omkring i de smukke om
råder der omkranser Gardasøen, det er der rigtig mange der gør på Cykel, ( ps. se under link Michael Rasmussen ) eller leje en 45 knallert, mens lige så mange vælger at vandre rundt. En sejltur på søen er der også rig mulighed for.

Om Gardasøen

Gardasøen er med sine 370 km2 Italiens største sø. Den er 52 km lang, op til 18 km bred og 347 m dyb, hvilket også gør den til en af de vigtigste vandreserver i Europa. Dets fantastiske farver og former har i tidens løb imponeret dets mange besøgende, - med den smalle "hals" i nord enden, omgivet af stejle bjerge og den sydlige del, der karakteriseret af bakker og vinmarker, endelig munder ud i den flade slette. Det har et behageligt middelhavsklima, hvilket tydeligt ses på den flotte vegetation af palmer, oliven, agaver og dets lige. Stedet har blandt andet også derfor siden forhistorisk tid, været populært og i tidens løb været i hænde af mange forskellige folkefærd, der alle har efterladt deres "fodspor" i området.

Venedig

Når man er på de her kanter, kan et besøg i Venedig næsten ikke undlades. Der er ca. 150 km. fra Gardasøen til Venedig og med lidt velvilje kan et oplevelsesrigt ophold i "øsamfundet" klares på en enkelt dag. 
Det kan varmt anbefales at benytte IC-toget fra Peschiera. Det tager under to timer og koster € 12/ person at blive kørt direkte til banegården Santa Lucia ved Canal Grande i selve Venedig. At tage turen i egen bil vil koste motorvejsafgift € 7,10 samt betydelige omkostninger på parkeringsanlæggene udenfor Venedig.

22 Km til Verona  140 Km til Milano  Dansk grænse 1400 Km.

Golf  ved Gardasøen

Gardasøen har et meget mildt klima året rundt.
Herunder følger eksempler på middeltemperaturer året rundt. ved Gardasøen:

Lazise VR - Kort

Søen- og lufttemperaturer

Måneder Søen Luft
December-februar 6° - 10° 6° - 15°
Marts-maj 9° - 18° 16° - 24°
Juni-august 17° - 27° 24° - 32°
September 22° - 17° 28° - 21°
Oktober-november 15° - 10° 20° - 11°

Nord

 

 

Se og læs meget mere under Links

 

 

                  Til Forside

Byporten til Lazise

 

 

 

 

Den lille havn

 

 

 

Torvet