Til Forside

Fra d. 18.10.07  til  18.11.22

Her kan du læse om Poul Eriks lungecanser !

I 2008 og 2015 og igen her i 2019.

    

D .01.10.07 fik jeg problemer med mine hænder og  kom til læge N. Damgaard  i Hjørring en meget flink og venlig læge de blev ca. en 1/2 gange større end normalt og har været hos ham flere gange, der blev taget flere blodprøver men ingen af dem kunne tyde på at det var gigt, men mine tal var på et tidspunkt oppe på 284 hvad der er meget højt og det tyder på at der er en form for infektion i kroppen men hvad ??

Mine hænder når det var slemt.

Der kom så en lang  pause uden problemer og Inge & jeg  rejste så 14 dage til Gran Canaria og efter bare 3 dage der var den gal igen, og kontaktede så igen Damgaard da vi kom hjem, igen en masse prøver og stadig høje tal. Og tide går igen uden de store problemer .

D 15/1 2008 var det meget slemt igen Damgaard undersøgte igen alt og prøverne var stadig høje måske måske han havde en mistanke, blev sendt i røntgen og et par dage efter var han i telefonen kære Poul Erik vi kan se at du har noget ved din ene lunge, så jeg vil meget gerne have dig til scanning -- det tog jeg nu meget roligt for jeg sagde, jamme kære Damgaard jeg har jo fortalt dig  at jeg  som barn havde lungebetændelse samt en byld på lungen så derfor en skygge på denne, ja Poul Erik men det er den anden lunge, jeg var som forstenet i den anden ende, så nu gik det bare stærkt 4 dage efter kom jeg så i scanning og den viste en cyste på 16 x 3 x 2 centimeter få dage efter til samtale på hospitalet i kræft afdelingen i Ålborg hos meget flinke og venlige sygepleresker samt læger, jeg havde min kone og datter med for jeg / vi havde jo nok en  tanke om at det måske var en dårlig besked, der hørte jeg første gang ordet lungekræft vi fik vist billeder fra scanning og kunne se den slemme svulst øv øv. 

Så gik der nok lidt panik i Hr. Jørgensen kørte der fra ud og spise en super middag med Inge og derefter til bilforhandler og så på ny bil, min gamle nabo fik besked om en ny hjerteklap og han sagde nu vil jeg have en ny dyt og vil køre på 1 klasse i den tid jeg har tilbage sagde han og det gik også den forkerte vej han døde 8 mdr. efter. Så nu skulle det også være min drømme bil denne gang og efter hånden kørte jeg selv ud så på biler, men inderst inde var jeg nok klar over hvad det skulle være, to dag før min indlæggelsen skrev jeg under på kontrakten. Det blev en Laguna Expression, Hatchback  og den bliver først leveret om ca. 2 mdr. da der skal monteres noget udstyr i den på fabrikken som den ikke er monteret med ellers. Inge var ikke meget for den beslutning men det fik mig til at tænke på noget andet, samt troen på at jeg skal vise dem, at jeg nok skal komme mig over den skide sygdom, Inge bestemte farven ca. samme som baggrunden her og i metal.

D. 25 /2 2008 blev jeg så indlagt til en kikkertundersøgelse gennem munden hvor de vil se hvordan der ser ud og samtidig tage en prøve, men cysten sad helt i bunden af lungen så at det kunne de så ikke den vej.

D. 05/3 2008 blev jeg så indlagt igen i 2 dage hvor man så skar et hul i halsen ind til luftrøret og gik så den vej ned i lungen for at tage en prøve, men nej samme resultat, det var for at se om det var kræft og hver meget det havde bredt sig, for man havde jo planlagt at den skal fjernes og om hvor meget af lunge der også skal  væk, hvis det var kræft ?.

D.12/03  2008  kom vi så til samtale igen, men som sagt fik de ikke noget ud af div. prøver da svulsten sad et meget dumt sted for at de kunne få dette, fik der en meget meget god samtale om det der skal ske fremover og at det nok var kræft i den skide svulst så det var kun et spørgsmål om hvor meget der skal fjerne af lungen måske det hele, men det kan de først se når der bliver åbnet.   

D.19/03 Onsdag lige før Påske til div. undersøgelser men de mener jeg kan komme hjem i  Påske og indlægges så  igen Tirsdag d. 25 hvor de så vil gå ind og fjerne noget af denne slemme svulst på 16 x 3 centimeter, Inge & jeg  går meget og jeg er ikke ryger så en stor fordel,  men det har været en slem tid for os alle, men en kæmpe ros til min dejlige kone Inge samt mine to skønne piger &.venner. mf.  Alt hvad der heder tider kørsel piller mm det er Inge der styre dette og det klarer hun bare til ug med x og slange.

Men alle I Ålborg har være meget meget  flinke med os, så et kæmpe ros til alle der.

D. 25/03-08 var så dagen hvor det skulle ske, blev kørt ned kl. 8,30  Jeg var oppe på stuen igen kl. 16,00 og mens jeg er under narkose vil de så undersøge om den er godartet og  de vil så fjerne den ellers alt og lidt af lunge, og er det en af de slemme vil de fjerne hele den højre lunge, men det håber vi jo så ikke det er, men de kan jo ikke love noget, men jeg er ellers ved frisk mod, kun ca.15 min efter var jeg frisk igen da kom overlægen  og sagde er du frisk  Jørgensen, ja jeg er ok og du må gerne sige hvordan det står til, jeg er klar, ja Jørgensen det var kræft og vi har fjernet noget af lungen og svulsten, lungen består af to lungelapper og vi har fjernet den nederste lunge lap, og det ser fint ud og mener vi har fået  det hele, men dette skal så lige undersøges noget mere, men herom senere, svar forventes snarest. blev efter 4 dage  så overflytte til Frederikshavns sygehus og blev så udskrevet d. 07.04.

D. 10.04 til samtale med overlægen i Ålborg og fik der svaret på det de havde fortaget vedr. den skide kræftsvulst  de fortalt frem og tilbage og tilbød at jeg kunne få 4 store + 4 små  Kemobehandlinger for at evt. at dræbe det men ikke kan ser, dette sagde vi da så klart ja til.

D .28/04 Til den første kemo og det  var en meget meget slem oplevelse  var meget syg i ca. 5 dage og blev igen indlagt i Ålborg et par dage, som dagene gik blev det så nogen lunde men meget træt.

D. 1/5  Fik vores nye bil  leveret og jeg var meget glad og stolt denne dag.

D.20/5 Kemo igen med en del ny medicin  men stadig slemt og meget træt svimmel mm. øv. så igen  her d.10/6 stadig dårlig svimmel kvalme forstoppelse og nu også syns forstyrrelser så skal nu i scanning for dette her d.26/6

Før jeg blev syg havde vi  købt og betalt for en tur til Paris for hele familien, har så indsendt div. papirer til SOS for at få tilladelse til at vi hele familien rejser til Paris  i 10 dage og blev ringet op i går d.18/06 at de vil først se resultatet af den scanning d. 27/6 og vi rejser d. søndag d 29 & kl. 6 morgen så det kan vi  ikke nå, så alt er aflyst, for rejser vi er det for egen regning og risiko og dette vil vi så ikke gøre, håber så at  vores forsikring dækker vi for se.

D 14:07. Ja tiden går og jeg har nu være til min sidste KEMO her i mandags og da kom der flag på bordet det har være en meget meget slem tid, og det ønske jeg aldrig skal ske det mere, har være meget tæt på at springe fra, men nu glad for at jeg gennemførte dette.

D.31/7.  Jeg skal til scanning og så til samtale i Ålborg d.11/08 og så håber vi alle på et super resultat.

11/8  Dette var en nat som vi ikke fik sovet meget, da der jo gik meget igennem sine tanker både hos Inge og jeg, efter en kort venten kom så en sygeplereske efter os og vi kunne se på lægen som smilte, var vi næsten klar over at det var en god besked vi skulle have, og det så meget fint ud, man kunne nok se at de har været der da, de jo har fjernet det halve af lungen og der var noget væske der, hvad der er normalt, så de vil så først se mig til kontrol igen om 3 mdr. så det var bare dejligt. 

Så nu står det bare på optræning så vi kan komme på en meget lang ferie ved Gardasøen og planen er afrejse d. 4/9  hvis det går super vil vi kører til Lazise nu på torsdag d. 4/9 og så skal der fæstes  i Lazise om Lørdage for da bliver jeg 69. 

Hjem fra ferie i Lazise

05.10.09 - Ja så er vi hjemme igen efter en dejlig tur til Lazise men men efter bare 2 dage fik jeg igen problemer med mine hænder med det resultat at jeg intet kunne lave i de næsten 4 uger øv og det var slemt denne gang, har nu været på hospital 2 gange i Ålborg og 2 i Hjørring uden resultat men de mener ikke det har noget med min sygdom at gøre, men måske det er urinsyregigt i mine lede, så når jeg igen får et udbrud skal jeg komme her og nu og så vil de trække noget væske ud og så undersøge dette, før vil de ikke give medicin for dette, så nu for vi se, har det ellers fint for tiden, og er begyndt at lave en del ude i vores sommerhus male kløve brænde mm. så det er bare super. Skal til kontrol her d. 17/11 vedr. mine lunger så håber jeg det bliver med pil opad.

17.11 - Kontrol Ålborg efter nu den 2  CT. scanning og alt så fint ud og jeg har det super, så først ny CT. scanning og kontrol igen 20/2 09.

Så nu er der igen glæde i det lille hjem.

 02.02.09 - Har så igen været i CT scanning og til samtale igen her d. 20/2 og håber så at det igen ser fint ud ??? men vi for se ! vi vil lige en rejse til Tenerife i 8 dage inden denne samtale d. 20.02  Har det ellers super.

21.02.09 - Efter en dejlig uge i syden, så var jeg igen til samtale / kontrol i Aalborg og alt så fin ud også denne gang så nu går der igen 3 mdr. inden næste kontrol, men nu har jeg troen på at jeg nok skal blive rask.

Dallund slot på Fyn

Hjemkommen efter 6 fantastiske dage på Dallund slot på Fyn, det må jeg sige var en kæmpe oplevelse, der fik man virkelig et spark for at komme videre frem i dagligdagen og så sammen med 19 fantastiske mennesker samt nogle ledere som har styr på hvordan vi alle skal forholde os til den skide sygdom og samtidig se på alle de positive ting, et ophold som alle kræftpatienter bør opleve.    Tak Dallund. 

Ja så er man som et nyt menneske og  vi har en dejlig sommer at se frem til, sommerhuset er nu næsten klar til at vi kan komme der en tid. Vi aflyste jo nogle ting i år 2008 bla. vores tur sammen med familien til Disneyland som vi så har genbestilt i år, og ellers turen til Lazise i august september  hvor jeg jo skal fejre min 70 års dag,  måske i Toscana vi for se.

18.05.09 - Har så igen været i CT scanning og til samtale alt så fint ud også denne gang så nu går der igen 3 mdr. inden næste kontrol, men nu ikke mere i kræft afd. men nu i Lunge afd. så det var også en af de gode nyheder.  

04.01.10  Jeg var i Ct - Scanning vedr. mine lunger. Har fået besked fra Ålborg i dag  vedr. lymfekirtlerne i brystskillevæggen som der har været lidt problemer med, er lidt mindre i forhold til tidligere, men de vil forsat følge mig i ambulatorium,   kontrol igen d.6/5 -  så det er bare super. Nu har jeg troen på at jeg nok skal blive rask.

06.05.10. Jeg har lige været til kontrol i Ålborg på lungeafd. og der var fint, og jeg har det super, men vedr. lymfekirtlerne i brystskillevæggen som der har været lidt problemer med, så  de vil  have jeg skal i Scanning igen, her inden for de næste 14 dage for at være sikker på at den har samme størrelse som før og det håber vi så alle på at den er. 25.05.10. Har så fået besked at var bare super.

10/10.10  En meget trist besked fra Italien - Nu har Helle i Italien fået Brystkræft se nederst på denne side !!

16.12.10. Det har været en noget sær dag i dag, har ikke sovet særligt godt i nat,  jeg skrev til Helle her til morgen kl. 7 at jeg var på vej til Ålborg for kontrol med min Lungecanser og var klar over at Helle også skulle af sted her til morgen for at få sin 5 kemo, så jeg skrev pøj pøj - for mit vedkommende var alt ok så nu kan man tage det roligt igen i 6 mdr.  vedr. Helle gik alt også som planlagt se nederst på siden. 

27.11.11 Har så været til årlig kontrol alt var bare SUPER så jeg er en glad mand - jeg har det bare så super 

Helle døde så d. 04.07. 1913 se nederst på denne side !!

Så skete der noget igen her i 2014.

Vi rejste til Lazise d. 1.6. 2014 og jeg blev så 75  d.6.09 en dejlig dag, vi var ude og spise kun Inge & jeg samt Diego og Marco rigtig dejligt. Rejste så hjem d. 14/6 og havde noget udslet på det ene ben det var så et bid af en skovflåt gik til lægen og blev sendt til Ålborg sygehus og til div undersøgelser samt canning, Og øv øv der var så problemer med en lymfeknude på min kind + en knude i min syge lunge og det viste sig så, at det var kræften der var vendt tilbage.

D.26.11.14 kom jeg så under kniven og har nu kun 1.1/4 lunge tilbage, og var så på hospitalet til d. 20 12.14. og er så i gang med 8 kemo behandlinger øv øv og det er slemt. har fået 2 behandlinger og skal igen her d.13.02

D. 1.3. 15 Ja der går ikke helt efter planen, var i gang med kemo og fik kun 2 så sagde mine nyre stop og det var ikke lige sagen , har stadig ikke meget luft nu efter 2 mdr. men går til træning nu 2 gange om ugen, men synes det går meget langsomt, kan ikke lave meget uden hvil, vi bor jo på 2 sal men kan nok gå ned i et ryk så en lille hvil og så op igen men så hiver jeg også efter luften, men kan nu komme ud at kører lidt i min nye dyt, så det går, skal i canning igen her d.23.6 så håber jeg det er stabilt --  Alt var ok. 

D, 15.12. 15 - Har nu være i canning igen i september og skal igen her d. 28/12 og håber så alt igen er ok - har stadig problemer med luften - men ikke mere en det er normalt. siger de, så nu må vi se, vi skal jo også tænke på at jeg er 76 ! ikke.. D. 07.01 var jeg så til samtale vedr. canning d 28.12.16 og alt så fint ud også denne gang - skal scannes de først 2 år hver 3 mdr. og derefter så hver 6 mdr. i 3 år, så vi håber det holder denne gang.

D. 19.02-18. Har lige være  i canning og samtale / kontrol og der var ikke noget at bemærke     Til dato ser alt fint ud, så vi for se.  Skal cannes igen her d. 13/08 -18 håber så alt igen er ok ? også ok denne gang.

Så skete der noget igen her i 2019. 

Var i canning her den 12/2 og til samtale i Aalborg her d.27/2 og fik så den triste besked at der er 2 pletter på den raske lunge - 28/2 i  canning + pet canning d. 6/3 kikkertundersøgelse af lunger d.14/3 vævsprøve fra lungen men det viste sig så at den ene plet var væk og den anden var nu så lille at der ikke kan tages en prøve af denne - så ny canning om 3mdr - så der er håb.

I canning igen d.11/6 alt så fint ud - I canning her d,16/12 det er så 5 års kontrol så nu må vi se om de stopper her ??

I canning her d,10/12 2020 alt er super og afslutter her  --  Tak Ålborg

 Men Inge har stadig store problemer med hendes øjne, kan nu ikke se noget med det ene øje og kun 45 % på det andet, er i Ålborg hver mdr. til behandling. De vil prøve noget nyt næste gang  og ellers der hver  mdr. nu i ca. 10 år.

En stor tak til alle jer som har sendt os hilsner mm.

18.11.2022

  

Med venlig hilsen  Inge & Poul Erik 

poulej@mail.dk 

Helle tabte kampen d. 04.07.2013

Læs også Helles side 

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse det kan du også se  www.cancer.dk

Til Forside

 link Adige trentino.html

Poul Erik Jørgensens Hjemmeside