Tilbage til Links

Uheld på jeres ferie i udlandet  

Hvis du  kommer ud for uheld, når i er på ferie, er det langt fra en fornøjelse. Men hvis I ved, hvordan I skal forholde jer, undgår I rigtig  mange ubehageligheder. Jeg  giver jer her nogle gode råd.

Nye regler her fra d. 01.01.2008

Tal med din forsikring om hjemrejse mm. samt afbestilling få den sammen med din indboforsikring

Husk det røde kort inden afrejse, det er gratis når I er kaskoforsikret.

Ring altid til SOS
Kommer man ud for et uheld med jeres bil, motorcykel  i udlandet, bør man altid ringe
til SOS først-  for at høre, hvordan man skal forholde sig. Også selv om bilen måske kun er ansvarsforsikret. Opkald foretages nemt og billigt - SOS refunderer alle telefonudgifter - fra den medbragte mobiltelefon. Det er derfor en god ide at indkode SOS-nummeret +45 70 10 50 50 i telefonens hukommelse. inden  ferieturen.

 

Uheld uden kaskoforsikring
Hvis du ikke har kaskoforsikring, men har en vejhjælpsordning via en af nedenstående, skal du henvende dig til følgende telefonnumre: Tophjælp: (+45) 38 48 89 82 Dansk Autohjælp: (+45) 70 10 80 90 FDMs udlandshjælp: (+45) 45 88 00 25 Falck: (+45) 79 42 42 42Tophjælp: (+45) 38 48 89 82

Vær opmærksom på, at man  ikke kan få transporteret bilen tilbage til Danmark, hvis du ikke har en kaskoforsikring uden selv at betale.

 

Opkald fra nødtelefon
Hvis du står på motorvejen, skal du altid bruge nødtelefonen til at tilkalde hjælp. Det bliver mere og mere almindeligt, at myndighederne udliciterer redningsarbejdet på motorvejene. Du skal ikke bekymre dig om sproglige problemer. Lige så snart du har løftet røret og sagt noget, registreres opkaldet, og der bliver sendt hjælp ud.

Når du ringer hjem, vedr. skade så husk altid at opgive nøjagtig skadested, bilmærke og biltype samt skadeårsag.

 

Hvis du er involveret i et færdselsuheld

Så skriv alle oplysninger ned:  

Få navn og adresse på modparten samt tidspunkt og sted. Få registreringsnummer på modpartens bil & forsikringsselskab og policenummer. Få politirapport eller event. en kopi af den. Du må ikke på dit forsikringsselskabs vegne påtage dig skylden for et uheld.

 

Tyveri fra og af bilen
  Kontakt altid det lokale politi først og ring derefter -  til SOS International. Hvis bilen ikke er kaskoforsikret, er der ingen tyveridækning. Ved tyveri skal du altid forsøge at få en tyverianmeldelse på et sprog, som du forstår.

 

Overtrædelse af færdselsloven
Bliver du sigtet for at have overtrådt færdselsloven, må du være forberedt på at betale bøden her og nu.

Tag kopi og tag med !

Tilbage til Forside        Tilbage til Links